måndagsbestyr

Har varit ledig idag. Slappt kanske många tkr men det skulle ni inte tänka om ni visste mitt schema  de kommande månaderna.

Va en sväng i ursvik vilket var toppen. Första gången för pen därute. Hon var toppen. Dina var lös och blev taggad på agilitybanan, kanske ska börja träna lite smått när det nu uppstått en liten gnista i hennes lilla sinne.

Sen var vi o hälsade på på Hundens hörna, där jag ska börja jobba igen nu på onsdag. prel till slutet av december men det ska bli kul ändå. Jag har varit lite hysh hysch med det, inte för att jag inte är glad men det är ju det att jag redan har Ica jobbet men jag jobbar mkt hellre med hundarna (jag vill ju helst av allt jobba med djur, varför ska man inte få göra det man mår bäst av). Men jag har ju varit vakanta-tider personen hela våren och typ sommaren och dom uttryckte missnöje om jag inte kan ta extrapass när de ringer. Fast jag har bara 8 dagar i månaden och vad jag gör på resten av tiden är upp till mig och dessutom så ska det bli skönt o inte stressa över att man kanske inte får nån sjyst lön för man jobbat för lite ect. Jag begår inget kontraktbrott eller så så om detta inlägg kmr tebax o biter mig i arslet för att jag skrev något så skulle jag bli mkt upprörd och förbannad.

Så YAAYY för HH säger jag =)

Pen fick komma in o nosa lite i butiken, bara lite uppvärmning för onsdag. Hoppas det kmr funka med henne där.

Ikväll var jag och red, och fy fan va kul det är. Hade samma ponny, major. Men oj vad poletten trillat ner under vilan, jag tyckte det gick mkt bättre redan nu andra gången. Jag kmr ha lärt mig massor i slutet av terminen. Kände mig mer självsäker med både häst-kontakt och själva uppgifterna. Kul!!!!!



Tråckel-major, stökig i boxen men underbar o rida.

goodman som jag tycker jättemkt om, det var som sagt kärlek vid första ögonkastet =)

Nu har jag fruktansvärd huvudvärk. later people......

Underbara vila

Inte för att jag vilat typ något alls på sistone. Jag har levt i bebis-bubblan i över en vecka nu. Dvs med vår nya hund Penny. Hon är svår att få rumsren/att kissa över huvudtaget så det blir inget softa och sova länge när jag har henne, vi går ut rätt tidigt på långisar men det är underbart mysigt. Men det gör oxå att jag känner att jag skärmat av mig lite från vardagliga sociala kontakterna. All fokus har varit på henne och hennes behov (och självklart paddans oxå). 2 saker har jag upptäckt med penny.

NR 1: När Pen väl fått lägga sig i mjuk o skön säng elle sova, då vill penny INTE GÅ DÄRIFRÅN så länge inte det inte börjar brinna någonstans. Hon blir tokig och söt sten. Idag skulle jag ta bort sängkläderna. Hon lyckades till och med ligga kvar i samma ställning fast jag drog bort underlakanet under henne. Så hon är inte krävande inomhus, hon softar stenhårt.

Nr 2: De av mina vänner som har hund har säkert kännt på dilemmat om hundens vikt. En hund går upp i vikt så sjukt lätt, kan ta en vecka och sen får man kämpa med motion och minimum med mat i månader. Penny däremot som stått stilla på PAWS och käkat mängder av lågprisfoder har fan gått ner sen hon kom. Man såg skilldnad bara över 3 dagar. Penny går ner i vikt bara hon tittar på ett koppel. För så här mkt motion har hon nog inte fått på hundra år. Först var vi restriktiva med motionen och hon pockar inte direkt på det men hon har problem då hon hålle sig länge och ibland blir det olyckor inne så då prioterar vi det först och är ute och glider runt så mkt som möjligt för tillfället. Hon får samma mängd mat som en 35 kg:s hund just nu så jag hoppas hon lägger på sig snart. Fatta att veterinären tyckte hon var för smal, hur ofta händer det seriöst? Fast hon va ju lite konstig den vetten för hon skickade fel papper till oss och dom på if ska vi inte tala om, värsta huvudvärken så snurriga dom är.

Idag köpte jag en säng. En riktig säng. Från en tjej som skulle flytta ut från en apartment uppe på 3:an. 500 kr och man behöver bara glida upp och dra in den i hissen. Jag fixade den nu ikväll och tog nya sängkläderna jag köpte idag på jysk. fY FaN vad sängen ser skön ut. Ska dyka ner i den snart. Har kommit på att jag inte riktigt har kännt att jag slappnar av skönt här hemma. Men inte konstigt med tanke på att jag haft en skranglig tältsäng 80 cm bred de senaste 3 månaderna. Det här är galen förändring. Sömnen är så viktigt. Och nu när jag kör igång med alledehanda grejer, massa jobb i olika former och ridning och hundarna så  behöver jag en stor och skön säng när jag väl sover. OCH som båda hundarna och jag får plats o sova i . Det är oxå viktigt =)

nä later. Nu blire sussa på hög nivå

When the race is over...

Underbara Penny =). Det går framåt för var dag, hon börjar vänja sig sakta men även om det verkar som hon smälter in så bra så måste man komma ihåg att hon varit här så kort tid, det tar ett tag innan dom kommer in i sin nya tillvaro och utvecklar sin "nya" personlighet. Man vill prova på allt med henne, åka buss, t-bana, flänga hit och dit men vi måste hejda oss och ta allt i lugn takt. Hon har svårt att rasta sig, håller sig väldigt länge. Inte så att hon försöker kissa men att det inte går utan hon provar inte ens, hon bara håller sig. Nr 2 går lite bättre men det är inte mkt oftare, så det är väl egentligen det största problemet nu, man vill ju inte att hon ska hålla sig.

Vi är inte så oroliga för vi var dessutom på en hälsokoll igår för att kunna försäkra henne. Var supernervös att dom skulle hitta nått knas eller att hon skulle få hundra reservationer och vi inte skulle kunna behålla henne men hon var sååååå duktigt hos vetten. Resan dit ska vi dock inte tala om, vi kom sent, jag körde fel och höll på o spy av stress. Men väl inne (dock inte så jättetrevlig vett) på södra djursjukhuset så kändes allt bra. Hon fick reservation på tänderna pga mkt tandsten och några lösa tänder samt att hon mjällade!? Det är bra att dom ger reservation för det för det kan ju vara en allergi men jag är inte orolig, det var troligtvis lite stressmjäll för hon va inte mjällig när hon kom och hon kliar sig inte alls så det är något jag inte ens nojjar för, och tänderna visste jag att dom skulle säga nått om men oftast går sånt ändå inte på försäkringen. Man får fixa dem, vi har redan till hos tandläkare på albano om en månad och med rätt mat och vård så ska det ordna sig så hon får fräsch och fin mun och inte har ont eller svårt o äta. Är glad att dom inte kmr dra massa tänder för det tycker jag verkar sjukt att ha en tandlös hund som knappt kan äta lixom.

Det var lite läskigt för eftersom jag är van vid breeze som kunde nypas när man tog i henne så var jag nojjig att hon skulle hugga mot vettenför man har ju inte riktigt lärt känna henne i alla situationer än och det skulle ju varit så pinsamt men fan hon sa inte ens nått när vetten stoppade upp handen i hennes rumpa, hon bara stod där och var lite obekväm men inte skrikig eller bitig, känns jätteskönt. Hon är en sån hund man kan handskas med väldigt fysiskt. Klappa, lyfta. Främlingar kan hälsa, hon är absolut inte skygg för rörelser eller nervig och inte skällig eller pipig, en skön omväxling från Dina som är så himla verbal.

Kollade upp haltandet för vi har varit nojjiga att hon ska ha nått stort fel på sig men troligtvis är hon bara otränad eller har sträckt sig för veterinären klämde och kände, böjde och tryckte och hon hittade ingenting, ingen smärtreaktion och det har inte jag heller hittat hur mkt jag än stretchar och undersöker så förhoppningsvis ordnar det sig med tiden annars får man ta en röntgen och se om det syns något där. Men det går iaf på försäkringen =)

oj vad mkt hund det blev men  det är så mkt nytt och kul =)

Igår var jag och red för första gången. Skitkul o va i stallet men vad van man är vid lite mindre djur, blev lite osäker först vilken aproach man ska ha till hästarna. Med hundarna är man ju så mkt försiktigare och mjukare och till skilldnad från hundar som man ger space så är det nästan bättre att hälsa nära och ha mkt kroppskontakt. Men jag tror jag har en fördel för man är ju rätt mjuk men kan ändå vara bestämd men det är svårt för hästarna kan ju inte kommandon på samma sätt som hundar. Det var ovant men kul. Jättefint litet stall. Har bara övningskört förbi där för flera år sen men när jag åkte dit så var det som jag varit där hundra gånger, hittade direkt. Tog bara 12 min från edsmountain så det är perfa. Fick rida en ponny som hette major. Han var lite tjurig som ponnysar brukar vara men det gick bra. Fick lära mig sadla o tränsa från grunden för det kan jag inte och sen red vi ute i paddock i en grupp på kanske 8 st, mest äldre kvinnor, eller ja typ bara äldre kvinnor...och sen jag. Och min ridlärare visar sig vara en stamkund från Ica som brukar komma o köpa färdigmat sent på kvällarna, nu förstår jag varför. Hon var bra iaf,sträng men bra. Blev lite besviken att Major skulle ridas efter vår lektion för jag hade gärna stannat och borstat o fixat med honom och supit in god hästdoft lite till =). Finns även en palomino färgad häst i stallet, blev genast min favvo och kärlek vid första ögonkastet så förhoppningsvis när man blir lite duktigare så kanske man får prova honom. Men fan va fysiskt krävande ridning är, jag var helt slut. Först tyckte jag en timme lät lite, men efter nästan en timme undrade jag om vi någonsin skulle sluta för dagen för jag var toksvettig och slut i benen men det är ju så det ska vara, det ska ju vara en form av träning och mental belöning i ett.

oj vad mkt djurprat men det är ju så underbart.

later


Helgen

Inte varit en kul  helg, har jobbat och varit lite på fest men jag åkte tidigt och har varit allmänt otaggad. Jobbar fan alltid. Man ser på facebook på söndagsmorgnar och alla har gjort skojj saker hela natten lång men inte jag.

Meeeen jag har umgåtts mkt med Penny. Hon e superfin. Igår badade vi henne och rensade öron, nu väntar veterinärbesök i veckan sen e hon good to go. Tänderna kommer behöva skrapas och en liten behöver dras ut men det får man räkna med när man tar en gammal hund som inte fått rätt omvårdnad när det kommer till tänderna. Tänkte få dem fixade och sen börja köra färskfoder på henne så hon inte får tebax tandstenen + att hon får bättre päls när hon väl fäller ur. Hon har jättefin päls nu men man känner att den är tjock och fuzzy och att hon kommer fälla ur och sen bli slät och blank men hon fäller inte mkt alls, inte ens när hon badade. Hon var supersnäll och stod bara där som en ledsen kråka i duschen. Och inte sa hon mkt om öronrensen heller. Och främlingar ska vi inte tala om, hon är INTE reserverad, hälsar glatt på vem som än vill klappa. Har dock inte fått någon klar uppfattning om barn och andra hundar. Hon har bara träffat Dina och Coco men det har gått jättebra.  Och hon har inte reagerat med utfall när andra hundar gått förbi och inte heller när barn gått förbi. Är inte rädd för moppar och andra ljud och blir inte galen när man släpper Dina eller när hon ser folk sparka fotboll. Drar inte i kopplet.......hoppas det bara fortsätter och blir bättre för den här hunden är så himla okomplicerad. Igår gick Em och martin till tvättstugan i tio minuter, då hade hon inte ens gått upp från sin bädd i vardagsrummet och när de sover så väljer hon bädden i vardagsrummet. SKönt......

Idag ska jag hem till Lotta innan jobbet och fira hennes födelsedag. ÄLSKADE LOTTIE  som är back in town äntligen. Längtar =).

later

Hon är här =)

oj, känns som det gått fort. Idag var jag och hämtade Penny, greyhound tik på 6 år ute på cargo city vid arlanda.

Var jättenervös, men allt gick bra med att hitta dit och åka igenom checkpoint och grejer. Åkte själv för ja, ingen annan verkar bry sig och Emelie och Martin kunde inte komma loss från jobbet. Men det är ju själva hunden som är viktig och inte var och hur man hämtar.

Träffade upp folket från organisationen och skrev lite papper och så. Hon anlände med en annan äldre grey-tik som hette annie, dom var sjukt lika men självklart tyckte jag att penny var snäppet finare. Hon gick runt o kissade och bajsade på en gräsmatta och var allmänt upptagen med att undersöka nya stället men gu va hon va fin. Jag e ju van vid breeze men jämnfört med Pen så e ju Flisan en tanig liten flaga. Penny är rätt stor, eller hög iaf, tippar på att hon kanske är 65 hög, men hon är ju smäcker och lugn och gick fint i kopplet fast hon var uppskruvad. Jag ville bara åka hem med henne, är inte mkt för hela arlanda snyft historien (nej det kom inga tårar faktiskt).

Hon störtade in i bilen och sekunden jag startade bilen la hon sig ner och där låg hon tills jag plockade upp emelie och Paddan, då satte hon sig upp men så fort vi började åka igen la hon sig till rätta, bilvan någon?

Vi gick fin promenad, hon och paddan funkade bra ute, fast dina får ju fjäskmode när hon träffar en grey. Hon verkar tro att alla är breeze. Hon var jättenyfiken på skogsprommen men inte så att hon slängde sig när hon såg rörelser eller när Dina sprang och rejsade på ängen. Självklart var hon lite stressad oxå, hon har varit med om mkt och allt är ovant. Det går ju inte på en timme att hon ska kunna allt. Men hon har inte gjort inne, lärt sig att ugnen ska man inte gå nära. Och korv med pommes på bordet får man faktiskt inte röra. Sjukt fixerad vid speglar och trappor verkar hon inte ha beblandat sig med någonsin. Man lär känna henne mer och mer för varje minut. Inne funkade hundarna bra men hon vaktade sin bädd lite mot Dina och Dina blev rädd för henne och höll sig på avstånd, hoppas verkligen att dom kommer bli kompisar för Dinas behov är enormt viktiga och vi vill inte att hon ska känna sig rädd eller osäker på den nya. Men man måste ge penny lite tid och inte stressa över att hon inte kan de grejer man tycker är självklara.

nää nu ska jag sussa lite, har varit en lååång dag.


snart så

På fredag ser det ut som jag hämtar hunden =). Är så himla upprymd men ändå lite rädd, det är så nytt och det är ju en vuxen hund, men jag tror att det kommer bli jättebra för jag har en sån himla bra magkänsla. Första gången jag såg henne så tänkte jag bara att "henne ska jag ha". Hon kommer mest bo hos Emelie och Martin då de inte har en hund och gärna vill ha en och för att det kan va skönt o inte ha 2 hundar själv och för att Dina ibland behöver egen tid med mig så hon inte känner sig bortglömd (om det ens är möjligt).

Ibland känner jag att man måste försvara varför man tar en hund från ett annat land. Men för mig är det inte så mkt att hon är från Irland som att det är en greyhound och jag har fan letat en hel del här hemma i sverige. Men jag föll bara för henne. Jag kan nästan inte se nån skilldnad på att köpa en vuxen hund från blocket eller som jag gjorde när jag köpte Dina, helt random uppfödare, allt gick jättesnabbt och ja hon är ju inte riktigt stabil i psyket och har haft massa fysiska fel så där kan jag ju oxå känna att det blev lite tokigt. Men det är bara o köra på, satsa och tänka positivt. Ibland är det en curse att jag vet så mkt om hundar och har träffat så många, då tänker man bara på allt som kan gå fel.

synd att jag ska hämta henne själv. Em och martin jobbar men det ska nog gå bra. Synd bara att jag ska jobba på kvällen och sen hela helgen men då är hon ju med nya husse och matte och har det bra =)

later

ny vecka

fast idag kändes det som fredag när jag kom hem. Typisk fredagskänsla, bara för att jag är ledig imorrn. Sen kör det igång med arbete i dagarna 6 igen.

Åkte till ursvik med Emelie och Martin och paddan efter jobbet. Var inte ens hemma emellan, då somnar man bara ju. Finns inget skönare än när man varit ute i skogen och hunden är nöjd och så ligger man i sängen och gosar och sussar tillsammans ha ha, gifta paret jag och lilla pärlan.

Igår åkte jag med ovannämnda till Kista för o sitta på päronens uteplats när de ändå är borta. Det blev mysigt till slut men vägen dit var lång. Först åkte vi till ICA maxi och skulle handla. Jag hade 3 enkla önskemål kl.18 på en lördag. västerbottenpaj, baugette och räkor. Vad sker? Jo inga jävla räkor, baugetter eller pajjer. Åkte vidare till coop stormarknad. Pajjen fanns, men inga fucking räkor eller baugetter. Jag fick ett temper tantrum inne på coop och fäktade sorgset med min påse och svammlade om att inte fan tänkte jag köpa några ägg där heller?! Jag var mest hungrig och trött och bitchig. Jag vet ju att man är lite ambitiös om man vill ha räkor ens sån tid och dag på året men baugetter, hur svårt ska det va?? Chicken incident all over again!!(don´t ask). När vi kommer till kista så sitter alla grannar ute (går inte o ta en cigg för då stör man dessa icke rökare), typ alla utemöbler är utlånade och grannen brevid har surströmmingskalas och dessutom är deras katter ute i långlinor så paddsnöret fick sitta inomhus hela kvällen. Hade inte kunnat bli bättre, tack o lov för sällskapet iaf =).

Har jobbat sen jag kom hem från barca. Har även varit sjuk sen jag kom hem från barca, kanske hänger ihop med att jag fortfarande inte är frisk dårå? Men jag har inte mått så dåligt, bara nått skit som satt sig på luftrören litegranna, kanske de miljoner cigg jag rökte när jag var på semester ha ha, men jag skyller mest på flygplanet....som alltid.

Tänk att arbetet på Ica lördag och söndag kan skilja sig så mkt. Igår vare sol och totalt jävla kaos, jag svettades som en gris och stressade ihjäl mig. Idag var jag den mest lugna och harmoniska och det var typ inte mkt folk alls för det var lite mulet, igår vare lika mkt folk som dan innan julafton kändes det som.

Fast de få kunderna jag hade idag var sura som ättika =(. En kund hade tydligen bakterie skräck:

-byt handskar innan du tar min mat (med sked och då hade jag rört en plastbytta med de nypåsatta handskarna), ja det är ju rötmånad du vet! (eh ok?!).
-och kan du ta i botten där det är som kallast.

VARFÖR KÖPER MAN ENS MAT ÖVER DISK DÅ?? OM MAN E SÅ NOJJIG?. SKA JAG SPRITA DIN PANNBIFF INNAN JAG LÄGGER NER DEN I LÅDAN??

Jag har lite roliga nyheter men det tar jag senare =)

later. Nu ska jag slagga i 12 timmar för imorrn är jag leeeeedig, yaaayy, slappa, städa, slappa, sussa, hänga med Dina ect



<3 From the cradle to the grave<3



Bäst i världen =)

//

Barcelona 2010- days full of nights...

Shit, då var man hemma igen. Konstaterar att jag nästan blivit av med min (dock relativt milda) flygplansskräck för god damn vad jag har flygit i år. Ändå brann jag av på 2 småbrudar som hade mobilen på när vi skulle landa nu tidigare idag.

- Ursäkta men skulle du kunna stänga av mobilen, vi ska faktiskt landa.
- Men det är flightmode...!!
-Spelar ingen roll, man får inte ens ha det. Om alla hade flightmode på och inte brydde sig så skulle folk krasha och dö för jämnan. OCH JAG VILL INTE DÖ!!!!!

Kan jag ha varit:

1: Bakfull
2: sovit ca 1 tim och 45 min för att inte tala om den allmänna sömnbristen under hela resan.
3: en jävla megabitch som bara måste peta i andras affärer för jag e "in a piss-poor mood??"

....men jag ville verkligen inte dö u see. Det handlar om respekt för andras säkerhet.

Anyhow, Barcelona, Det var mkt stad!! Mkt puls, mkt fest mkt o se, mkt sjyst atmosfär. En hippiekänsla och folket e avslappnat och nice. Dock är det inte catalanska dom pratar/skriver så jag hade lite svårt att fatta skyltar och enkla fraser som var lätt i malaga. Dom skriver x istället för c i barcelona??!! Bara där har vi kommunikationsproblem.

Börade med att sova 45 min natten innan vi åkte. Gick upp 2 på natten, helt stört. Kom iväg bra till skavsta. Allt gick bra med flyget, bussen från Girona och tuben till sant. antoni där vi skulle bo (mkt centralt, typ 10 min från Rambla som är mittenstrippen i barcelona city, that´s were the shit is going down, packat med folk).

Vid lägenheten skulle vi möta upp en snubbe som hette Mario, vi hyrde dvs privat, ej hotell eller skabbigt hostel. Bara det att Mario tog ca 100 år på sig att dyka upp. Vi spenderade hela förmiddan på en jävla bänk utanför porten. Minns nu att vi sovit svinlite den natten så det enda vi ville göra var o crasha. Till slut kom Mario och var glad i hågen vilket vi inte var. Sen 15 smala trappor upp (no elevator) så var det en gammal 90 kvm lägenhet med utsikt. Inte illa men trapporna passade man sig för. Gick man ner så var det för att hålla sig borta ett tag, man sprang inte i dem för en glasstrut på hörnet lixom.

Vi har gått runt i stan jättemkt, kollat sevärdigheter (jag har fotat som en galning som den turisten jag är). Fötterna har typ brunnit när man kommit hem efter 5 timmar på stan. Ingen direkt shopping men jag tänkte ändå hålla i cashen lite så det gjorde inget.

Ätit, varit på stranden och festat en hel del. Blev rätt sent ofta. i lördags kom vi hem 12 på förmiddan (?!) från utekvällen. Jättekul att vandra genom lördagsrusningen i gårdagens outfit och pandaögon ha ha. Va så skönt o få röjja loss och kröka och what not utan att behöva tänka på morgondagens jobb och bilkörande och annat tråkigt som gör att man inte kan bli "faced".

Min hälsogrej tog som ni förstår en semester under denna vecka. Jag har rökt som en galning, ätit godis, flott och snask och annat som hör till semestern. Men ärlig talat ska det bli nice att komma i balans igen, har aldrig kännt mig i bättre form än förra veckan när jag var stört diciplinerad.

Har plockat upp nått skit i luftvägarna känns det som =(

Kul o träffa lite av Helenas gamla kompisar från tiden hon bodde i barcelona. Kändes bättre att va där med nån som kan stället och folket. Vi fick många fördelar pga detta.

Kul att åka med Helena och Jocke oxå, dom e roliga dom två. Blev inte så konstigt att åka med ett par. Dom stod ut med mitt eviga prat oxå =). Men ni vet, ju tystare du är, desto mer pratar jag.

Nää nu ska jag krama på paddan och sova länge. Imorrn äre jobb igen, vet inte hur jag ska kunna ta igen mig, ska jobba ända till söndag ju.

later people =)






Vi kände oss mkt säkra med alla låsen men Seriously, who needs that many locks anyway??

Rambla by night

djur säljs på Rambla. I djuraffären har de mopsvalpar och andra raser i terrarium, djurskydd anyone?


Gaudi-spansk konstnär/arkitekt, fucking genius!!!

har ni sett vackrare trottoarer??

the city from gaudi-parken

parkbänk!!


pricksäkert utan några händer =)

Helena, Jocke, jag och Janna


Helena kallade byggnade för "snoppen" men jag tror inte den hette det...

don´t ask....




//


Ledig dag

Så jävla härligt att Jocke ville ta hela min 12-21 tid på Ica idag. Vi ska nämligen åka typ mitt i natten inatt till skavsta och jag behövde verkligen en dag att förbereda, packa och umgås med Dina.

Imorse åkte vi iväg till skogen, först lovön 1 tim, sen hundöarna för lite hundmötesträning och sen åkte jag o köpte mat och kollade bromma zoo. Hemma så har jag städat och tvättat och sovit. Nu ska jag snart börja fixa lite naglar och göra mig bikiniredo if u know what I mean. Ska bli så himla toppen att åka till Barcelona. Behöver verkligen resa bort en stund.

Imorse när jag åkte på lilla krokiga vägen på lovön så stod där en älg!! Den traskade över vägen och ställde sig på förarsidan en bit in och käkade. Gissa om jag blev xited, jag har velat se en älg på nära håll (och trygg och säker i en bil) jättelänge. Jag fotade honom. here is the proof..




cooolt...(naturnörd)

later

RSS 2.0